Türkiye’de yabancıların çalışması izne tabidir ev hizmetlerinde çalışarak çocuk bakacak olan yabancılar yaşlı bakacak yabancılar hasta bakacak yabancılar ve şirketlerde çalışacak yabancılar olarak da sınıflandırmalar yapılmaktadır bu çalışma izinleri için farklı evraklar ve farklı başvuru şekilleri olmaktadır yetkili olan çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı ndan yapılan işlemlerde size yardımcı olabiliriz
Yabancı uyrukluların Türk anayasasının 4817 sayılı kanunu ile birlikte çalışma izinleri vardır.
Bu kanun kapsamında yabancılar için Süreli çalışma izni düzenlenmiştir.
Bu madde kapsamında yabancının ikamet iznin süresi ile hizmet akdinin veya işin süresine göre, belirli bir işyeri veya işletmede ve belirli bir meslekte çalışmak üzere en çok bir yıl geçerli olmak üzere verilmektedir.
Bir yıllık kanuni çalışma süresinden sonra aynı işyeri veya işletme ve aynı meslekte çalışmak üzere çalışma iznin süresi üç yıla kadar uzatılabilmektedir.
Üç yıllık kanuni çalışma süresinin sonunda, aynı meslekte ve dilediği işverenin yanında çalışmak üzere çalışma iznin süresi altı yıla kadar uzatılabilmektedir.
Türkiye’de en az sekiz yıl kanuni ve kesintisiz ikamet eden veya toplam altı yıllık kanuni çalışması olan yabancılara iş piyasasındaki durum ve çalışma hayatındaki gelişmeler dikkate alınmaksızın; belirli bir işletme, meslek, mülki veya coğrafi alana sınırlandırılmaksızın süresiz çalışma izni verilebilecektir.
Türkiye’de en az beş yıl kanuni ve kesintisiz olarak ikamet etmiş olmaları koşuluyla bir işverene bağımlı olarak çalışmamış yabancılar için bağımsız çalışma izni verilecektir.